0 216 640 09 29 0 532 731 28 21 Çekmeköy / İSTANBUL

S.S.S

Gülüşünüz tekrar tasarlanabilir.

Gülüşünüz tekrar tasarlanabilir. İşte bu Estetik Dişhekimliğinin konusudur. Araştırma sonuçlarına göre hem iyi bir sağlığa sahip olmak için, hem de iyi bir çalışma performansı için gülmek en iyi ilaçtır.

Güzel bir görünüm ve gülümseme

Güzel bir görünüm ve gülümseme o kişiye yönelik olumlu duygu ve düşüncelerin artmasına neden olur. Bu da kişinin özgüveninin artmasına katkı sağlar. Kişi kendi kendiyle barışık ve mutlu olur.

Kendine güvenen

Kendine güvenen insanlar ruhsal olarak da gelişirler. Yaratıcılıkları gelişir. Güzel bir gülümsemenin ışığı ilişkilere çok fark katar.

* Gülümsemenizden memnun değilseniz
* Gülümsemenizin sizi yansıttığını düşünmüyorsanız
* Veya gülümsemenizin sizi daha farklı yansıtmasını istiyorsanız (daha seksi, feminen, maskülen, çocuksu…)
* Gülerken elinizle ağzınızı kapatma ihtiyacı duyuyorsanız

Daha güzel, aydınlık bir gülümsemeye ihtiyacımız olduğunu hissettiğimizde başvuracağımız en kolay ve en ucuz yöntemdir. Çoğu zaman anesteziye bile ihtiyaç olmaz.Dişlerimizin renginden, pozisyonundan oluşan sorunlar kolayca halledilir. Adeziv sistemlerden yararlanılır. En az 5 yıl sorunsuz kullanılır. Bir problem olduğunda yine dişe hiç zarar vermeksizin tekrar edilebilir. Kaliteli malzemeler ve yetkin dişhekimliği hizmetiyle sonuçlar çok doğal ve estetiktir.

Gülümseyişimizden memnun ama dişlerimizin renginden memnun değilsek kullanacağımız bir yöntemdir. Büyük estetik girişimlerden daha kolay ve ucuzdur.
Araştırmalar dişhekimi gözetimi altında yapılan uygulamaların, güvenli ve etkin olduğunu göstermiştir. Diş ve dişetlerine zarar vermez. Sadece tedavi sırasında hafif soğuk sıcak hassasiyeti görülebilir.

Uygulama 2 çeşittir;

a) Ev Tipi: Hekim ağızdan ölçü alır ve silikon diş kalıpları hazırlar. Bununla beraber hastaya beyazlatma ilacını verir. Hasta bu kalıbın içine ilacı koyar ve günde 6-8 saat süreyle bir hafta kadar kullanır. Uygulama bitiminde dişler beyazlamış olur.

b) Klinik Tipi: Beyazlatma ilacı deneyimli bir hekim tarafından dişe uygulanır. Bu ilacın üzerine bu konu için özel hazırlanmış ışın cihazlarıyla beyaz ışık uygulanır. Bu işlem sonucunda diş beyazlığı hemen gözlenir.

Renklenmenin tipine, hekimin tecrübesine, hastanın şartlarına bağlı olarak bu yöntemlerden biri seçilir.

Dişlerin rengini tekrar eski kötü rengine taşıyabilecek alışkanlıklar devam ediyor ise (yoğun çay, kahve, tütün, şarap…tüketimi) altı ayda bir pekiştirme tedavisi gerekebilir.

Beyazlatma sisteminin uygulaması basit birkaç aşamadan oluşur. Bunlar şöyledir:

Araştırmalar dişhekimi gözetimi altında yapılan uygulamaların, güvenli ve etkin olduğunu göstermiştir. Diş ve dişetlerine zarar vermez. Sadece tedavi sırasında hafif soğuk sıcak hassasiyeti görülebilir.

Dudaklar ve dişetleri özel bir malzeme ile örtülür.
Dişlerin üzerine beyazlatma jeli sürülür. "Özel ışık" ile aktive olan jel dişin iç katmanlarına inerek lekeleri yokeder.
Bu 15 dakikalık uygulama 3 defa tekrarlanır.
Jeller temizlenir ve beyazlatma kontrol edilir.
Genellikle 45 dakikalık ofis uygulaması dişlerin 8- 10 ton arasında açılmasını sağlamaktadır. Ancak gerekli durumlarda ev tipi ile desteklenmektedir.

Ofis tipi uygulaması için uygun olmayan ağızlarda yada ofis tipi beyazlatmaya ek olarak ev tipi beyazlatma da yapılmaktadır. Bu uygulama için öncelikle dişlerinizin özel ölçüsü alınarak alçı modeller elde edilir. Sonra laboratuvar tarafından dişlerinize uygun, çok ince şeffaf, silikon kalıplar hazırlanır. Ev tipi uygulamada uygulama süresine göre gün içinde yada gece yatarken uygulama yapılır. Ortalama 2-6 saat arasında plakların ağızda kalması gerekmektedir. Eğer sadece ev tipi kullanılarak beyazlatma yapılacak ise 7-14 gün içinde dişler belirgin şekilde beyazlamış olur. Ofis tipine yardımcı olarak yapılan uygulamalarda 3-6 gün arası kullanım yeterli olmaktadır. Diş beyazlatma sadece kendi dişlerinizde etkili olacaktır. Porselen kaplamalar ve dolgulara etki etmemektedir.

Kullanıldığı Alanlar:
Kırık dişler
Çürük nedeni ile çok madde kaybı olan dişler
Renkleşmiş dişler
Yanlış pozisyonlanmış dişler
İmplant üst yapısı
Çekilen diş boşluklarının telafisi
Kapanış, fonksiyon ve fonasyon bozuklukları
Kuron ve köprü yapımında malzeme seçenekleri çok fazladır. Malzemeye; görüntü, işlev, dişeti pozisyonu, estetik beklentinin dozuna göre karar verilir.

Metal zemin üzerine porselen uygulamalarıdır. Metal standart veya kıymetli alaşım olabilir. Diş, dişeti uyumu, alerjik reaksiyonlar göstermemesi açısından kıymetli metal tercih edilebilir. Standart metal ise daha ekonomik seçimlerdir.

Metal desteklilere en büyük üstünlükleri renkleri, ışığı yansıtmaları ve canlı görünümleridir. Altlarında metal olmadığı için yansıma diş gibi çok doğaldır. Dişeti kenarlarında da gri bir görüntü olmaz. Dişeti çekilse dahi çok doğal gözükürler.

Metal desteklilere göre diğer bir avantajları da; yapıştırılma şekilleridir. Metal desteklilerin yapıştırılması sadece mekanik olarak yapılabilmekteyken bunların hem mekanik hem kimyasal tutuculukları vardır.

Metal destekli porselenlerde metale karşı olabilecek alerji riski de bu tür kuronlarda yoktur.

Porselen altında metal yerine zirkonyum alaşım kullanılır. Diğerlerine göre avantajı çok dayanıklı bir malzeme olması nedeni ile arka bölge köprülerde rahatlıkla kullanılmasıdır. Yani hem metalin tüm olumlu özelliklerini taşırken hem de metalsiz porselenlerin olumlu özelliklerini taşır.

Kullanıldığı Alanlar:
Gülme hattındaki problem
Çapraşıklık
Dolgu ile telafi edilemeyecek madde kayıpları
Beyazlatma işlemi ile halledilemeyecek renkleşmeler (Antibiyotiğin veya florür kullanımının neden olduğu, sistemik hastalıklarla ortaya çıkan…)
Dişler arasında açıklık (Diastema)
Sarkık dişetleri
Kırık veya yıpranmış dişler
Yukarıdaki durumlarda kullanılacak en kolay yöntemlerdendir. Dişlerin sadece ön yüzeylerinden 0.3-0.7 mm aşındırma yapılır. Arka bölgeler tamamen doğal halinde kalır. Laboratuarda çok hassas bir çalışma ile incecik hazırlanan porselen plaklar, yine çok hassas bir yapıştırma tekniği ile ağıza uygulanır.

Işığa geçirgenliği çok yüksek olduğu için çok doğal ve canlı görünürler. Dişe yapışmaları hem mekanik hem de kimyasaldır. Çok uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilirler.

Çok parlak bir yüzey olduğu için boyayıcı gıdalardan hiç etkilenmez, her zaman ilk rengini korur. Üzerinde diştaşı oluşumu da olmaz.

Tek dezavantajı diğer estetik uygulamalara göre daha pahalı bir yöntem olmasıdır. Çok hassas bir uygulama olması nedeni ile de hekim ve diş teknisyeninin çok bilgili ve tecrübeli olması gerekir. Ayrıca sanat gözüne de sahip olmalarının sonuca katkısı olacaktır.

Ön bölgede, istediğiniz bir dişinizin yüzeyine pırlanta görünümünde imitasyon taşların çok kısa sürede takılması işlemidir. Bu işlem sırasında dişin üzerinde herhangi bir aşındırma yapılmaz. Taş, özel tip bir dolgu maddesi aracılığıyla dişin yüzeyine yapıştırılır. Çıkartılmak istendiğinde rahatlıkla çıkarılabilir ve çıkarıldıktan sonra dişinizde ayrı bir uygulama yapılması gerekmez. Daha tutucu ve kalıcı olabilmesi için dişten aşındırma yaparak takılması da mümkündür ancak bu durumda taş çıkartıldığında bu bölgenin dolgu ile kapatılması gerekir. Estetik amaçlı bir uygulama için dişten madde kaldırılması çok tavsiye ettiğimiz bir yöntem değildir. Estetik taşlar dişin yüzeyine oturdukları için herhangi bir sert kuvvette çıkma ihtimalleri vardır ancak bu durumda dişhekimi tarafından kolaylıkla tekrar yapıştırılabilirler.

İçinde metal olmayan porselen kuron ve köprülerdir. Porselenin alt yapısı olarak beyaz bir alaşım olan zirkonyum kullanılır. Metal destekli kuron ve köprülere göre avantajları şunlardır:

Çok dayanıklı bir malzeme olması nedeniyle arka bölgelerde ve uzun köprülerde rahatlıkla güvenli bir şekilde kullanılır.
Alt yapısında metal olmaması nedeniyle ışığı doğal diş gibi kırar. Bu nedenle çok daha estetik çalışmalardır.
Kuron veya köprünün dişetine temasla olan kenarı sadece zirkon bırakıldığı için estetik ve sağlık açısından daha mükemmel sonuç alınır.
Metal desteğin dişetinde alerji yapabilme ihtimali olmasına rağmen, zirkonun vücutta alerji reaksiyonu görülmez.
Yüksek ısıya, darbeye dayanıklı, hafif, ısı ve elektrik iletmeyen bir elementtir.
Ağızda tat bozukluğuna, dişeti problemine ve ağız kokusuna yol açmaz.
Zirkonyum altyapı üzerine yerleştirilen cercon seramiği yiyecek artıklarının ve mikro organizmaların diş yüzeyine tutunma oranını düşürmektedir.
Kullanıldığı yerler şunlardır:

a) Tek diş kuron restorasyonlarında
b) Uzun köprülerde
c) İmplant üstü kuron ve köprü çalışmasında
d) Maksimum estetiğin istendiği durumlarda

Başa dön
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.